Pečeň je niečo ako upratovačka nášho tela, do ktorého tlačíme celé dni najrôznejšie jedlo a pitie. Veľa z toho obsahuje množstvo škodlivín, ktoré musí pečeň odbúrať a tým sa sama akoby znečisťuje. Ako ju znovu dostať do formy ?
Keď sa rozhodnete pre čistiacu kúru, nepite alkohol a nejedzte nič tučného.
Niet nad byliny
Ideálnou bylinkou na očistu pečene je pestrec mariánsky, špeciálne jeho rozomleté semienka. Dá sa kúpiť v lekárni alebo v bioobchodoch . Niektorí ľudia semienka chrúmajú len tak, ale lepšie je urobiť si z nich čaj. Stačí dve čajové lyžičky preliať vriacou vodou a nechať štvrť hodiny odstáť.Skvelý je aj nápoj z aloe vera. Ten si môžu pripravovať ľudia, ktorí si túto takmer zázračnú rastlinu pestujú doma. Odreže sa hrubší list, odstráni sa z neho šupka a zostane gélová dužina. K tej pridajte šťavu z dvoch prelisovaných jabĺk a lyžičku jablčného octu. Rozmixujte a pite dva krát denne. Výborná je aj púpava, čistí nielen pečeň, ale aj črevá a krv. Pite z nej čaj, tri krát denne. Stačí lyžičku sušených byliniek ( listov ) preliať v hrnčeku horúcou vodou. Nechajte odstáť desať minút. Bylinky na pečeň pite vždy tak vo trojtýždňových intervaloch a potom si dajte dva mesiace pauzu.
Vynikajúce účinky na pečeň má aj exotická bylina z Ázie zvaná kutki alebo amrita. Sú to liečivky v ajurvédskej medicíne a dajú sa kúpiť napríklad na internete.
Skvelá a najmä najdostupnejšia je žihľava. Jarná žihľavová očistná kúra vie urobiť skoro zázraky: ak 3 týždne pijeme denne žihľavový čaj z listov, dokáže zriediť krv, môže odstrániť vyrážky, odvodní telo a prečistí pečeň. Každé ráno si pripravíme pred raňajkami jednu šálku čaju a cez deň vypijeme 1-2 ďalšie šálky. Nesladíme, ale pre vylepšenie chute môžeme primiešať trošku mäty, rebríčka alebo rumančeka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára